470x120 marmer

Ellen Tijmes biedt een concrete vorm, een boek, om mee te nemen in de dagen van verlies, emotie en verwondering. Dat kan een herinnering aan een dierbare persoon of aan een dierbare periode in je leven zijn. Het kan ook een dagboek in woord en beeld zijn waarin je het jaargetijde, de natuur, en wat op je pad komt samen laat komen tijdens het schrijven..

Het boek van nu voor de toekomst helpt verwerken, het maakt mogelijk vast te houden wat je niet wilt vergeten.

Doe mee en maak een herinneringsboek:

In de workshop wordt u op weg geholpen hoe een boek eruit kan zien, welke keuzes je vooraf maakt en hoe je aan de slag komt. Tijdens de workshop maken we gebruik van creatief schrijven, soms met verschillende dichtvormen. Daarnaast gaan we tekenen en schilderen en een collage maken.

Door zelf al plaatjes en aansprekende teksten te verzamelen, gaan we al op een bepaalde manier kijken. Deze teksten en afbeeldingen kunnen ook heel goed in het boek gebruikt worden.

Is het nodig een bepaalde situatie of doel te hebben? Nee, ook het gewone leven kan genoeg oproepen, maar het kan wel helpen bij de motivatie aan het boek te werken als je al een doel of focus hebt.

Het werken aan het boek kost niet veel tijd en is zelf in te delen. In een half uurtje kan er al een heel mooie bijdrage gemaakt worden. Het boek gaat met je mee in de tijd, de seizoenen, er zit geen haast bij. Ook een herinneringsboek heeft tijd nodig om te groeien.

 

Praktische gegevens

  • Voor wie een herinneringsboek wil gaan maken.
  • Eigen groep of samengestelde groep (3-7 personen)
  • Kennismakingsworkshop met verschillende werkvormen van 2,5 u.
  • Vervolgcursus van verschillende bijeenkomsten gedurende het proces.

Er is ook een digitaal document beschikbaar, om zelf aan de slag te gaan. Bij dit document hoort de mogelijkheid om een aantal keer contact te hebben over het maken van het boek, bijvoorbeeld via zoom/skype of telefonisch of e-mail.

Deze werkmap is ook in geprinte versie te bestellen bij mij.