470x120 marmer

Elk seizoen kent zijn eigen drukte. Drukte gekoppeld aan feestdagen en vrije dagen. Seizoensgeorganiseerde drukte op het werk. Drukte binnen gezinnen bij toetswekenl. Het afsluiten of opstarten van een jaar met terug- of vooruitblikken. Wat als het je minder lukt met de flow mee te gaan? Op zo'n moment zou het goed zijn om bezinningsmomenten in te lassen. Waar sta ik? Wat houdt mij bezig? Waar wil ik mee bezig? Hoe organiseer ik mijn leven? Waar zit mijn plezier?

Ik bied workshops aan die ruimte geven aan deze eigen vragen. De werkvorm is meditatief van aard: werken met klei, wol (natvilten) of met verf en paletmes. De grote beweging, fysiek, contact met het materiaal of de kleuren. Na een korte meditatie gaan we aan de slag. Na afloop bekijken we elkaars werk.

- de workshops vinden plaats op uw locatie
- groepen 3 tot 8 personen.
- 2 uur
- inclusief materialen
- exclusief reiskosten.

 

Met klei uw eigen beeld maken? Eerst een oriëtatie van het thema, dan een flinke tijd de klei doorkneden en soepel maken, vervolgens iets laten ontstaan. Iets wat niet voor de eeuwigheid is - niet gebakken kan altijd weer kneedbaar worden -maar wat wel een mooie ervaring geeft. Het is meditatief en ontdekkend en misschien lichamelijk wel zwaar! Op deze manier, zonder vooropgezet plan bezig zijn, werkt vaak ontspannend en geeft verrassende resultaten.
Duur ongeveer 1,5 uur.

Een cursus van 3 bijeenkomsten om eens wat te proberen. Er komen verschillende materialen en technieken langs. We werken aan de hand van een thema. Wat kan: marmeren, werken met krijt, acrylverf, collages en combinatie met inkt.

Een geleide meditatie van ongeveer een uur. Met ruimte voor het luisteren naar muziek, het voelen van een voorwerk en rust en ontspanning.
Deze workshop is vooral voor deelnemers die nog niet gewend zijn om stil te zijn, maar daar wel graag mee willen kennismaken.
Geschikt voor groepen van 10 - 20 personen. Leeftijd vanaf 12 jaar.  Op eigen locatie en met eigen stoel, meditatiekrukje of -kussen.

Marmeren is een leuke manier om met kleuren, verf of inkt en papier bezig te zijn en heel mooie verrassende effecten te krijgen. Het gemarmerde papier is om mooi om naar te kijken, in te lijsten, kan gebruikt worden als kaft of schutblad voor een te maken boeken of om leuke originele kaarten te maken.

Workshops met je eigen groep op locatie naar wens. Heb je een grote keukentafel, een atelier, een mooie tuin of lijkt het je leuk om een workshop in het park te volgen? Bereid de plek voor (in overleg) en de workshop kan gepland worden. Een workshop duurt 2 tot 3 uur.

Oei creatief schrijven, moet je er creatief voor zijn? Nee, dat is niet nodig! Wie kan schrijven, kan al meedoen. Open voor wat ontstaat en (proberen) loslaten van wat moet, aan resultaat, stijl en vorm. Nadenken is niet nodig. En zo kan opkomen wat nu belangrijk is voor jou.

De groep bepaalt de werkwijze en thema of tekst. Gaan we het bos in om materialen te zoeken of kunnen we aan tafel schilderen, collages maken of iets bouwen of boetseren? Er zijn zoveel manieren om een woord of thema uit te werken. Iets maken zegt vaak meer dan een gesprek. Laat maar horen wat bij jullie groep past!

Voor een creatieve workshop met een groep collega’s of medewerkers uit een bedrijf of organisatie, familie of vrienden kunt u hier terecht. Vooraf worden de wensen bepaald aan de hand waarvan de workshop wordt vormgegeven centraal staat het ‘plezier in creatief’.

Schilderen vind ik een heerlijke vorm om creatief bezig te zijn. De heldere kleuren, de mogelijkheid om me te laten verrassen door wat ontstaat. De vrijheid, speelsheid, niets moet ontstaan, maar alles kan, juist als de techniek en de ratio niet de boventoon voeren.

Ik nodig mensen graag uit om de focus op het vooraf bepaalde resultaat los te laten en te genieten van het bezig zijn met de verf.

een herinneringsboek is een boek waar in je eigen gedachten, beleving en verwerking centraal staan. Een herinneringsboek kan ook een boek over een geliefd persoon zijn. Geef vorm aan je eigen verhaal, het verhaal dat geschreven moet worden